Pages

Monday, December 17, 2012

My Change..

Not everyone knows about my story. Physically as you can see, yes it is true i have changed. A LOT. Alhamdulillah. And inside pun makin berubah. Let me tell you my story (sekadar nak berkongsi je..) :) It is about me starting to wear hijab. Many people were surprised and happy at the same time with my decision.

Semua keajaiban tu jadi on this beautiful day dalam bulan Ramadhan, tanggal 20 Ramadhan 1433Hijrah hari Khamis 9OGOS2012(i wont forget this day haha) Waktu tu tgh bersahur dgn family. That time bgn untuk sahur pun dh rasa lain mcm. After sahur then solat subuh. Usually after solat subuh i would continue to sleep. But that day, the first day ever dlm bulan Ramadhan i didn't sleep.haha sbb tak boleh nak tidur. And suddenly a strange feeling came,i kept on thinking my sins that i've done before,every bad thing. Dan tetiba terfikir what if Allah S.W.T tak maafkan semua kesalahan kita and dosa2 kita? What if kita dah tak sempat nak btlkan diri kembali pada Dia. Waktu tu jugak i cant stop imaging my parents' face. 'Dorg yang selama ni didik & besarkn kita, and kita nk balas semua jasa tu dgn menghantar dorg ke neraka?' Tulah yg terngiang2 kt telinga. And guess what? Since pagi tu smpilah tghari i locked myself up in my room and menangis tak henti. Menangis and kenang balik semua kesilapan yg mia dh buat. Masya Allah terlalu byk sebenarnya. Bukan nak buka aib sendiri but sebagai manusia mmg kita byk salah dan silapnya kan. Antara sedar dan tak sedar je. That time what i needed was my girlfriends. Nak luahkn semua. And Alhamdulillah mia mmg ada kwn2 yang baik and bagi support.Lepas dah bercakap dgn kwn2, rasa tenang sikit tapi tak cukup. So i talked to mama after berbuka. And Ya Allah i could see her happiness. "Kalau rasa tu dah ada,teruskan je. Mama taknak paksa pun sbb mama tau benda tu akan dtg sendiri" Mama was right. What happened lps tu? The next day i asked my friend to go out teman me beli2 tudung and starting from that, here i am :D And yang lagi happy bila Lokman pun bagi full support and he cried seeing the new me.

 I dont know what to call this but i'm sure it's a Hidayah for me. And now mia lebih tenang and ni lah rupanya yang mia cari selama ni. Alhamdulillah :)


 p/s: People keep making mistakes but people can keep on praying. And leave it to Allah to judge. XOXO

6 comments:

  1. Good for you dear!!!is when you start to change that you will everything in a new perspective and feel much much happier!proud of you!!>_<

    ReplyDelete
  2. Hee thank you so much!! i am now <3

    ReplyDelete
  3. Allah syg mia. Allah syg ily. that's why we got that "hidayah". in sha Allah kita sama2 istiqamah :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Aaminn :') in sha Allah. kita sama2 istiqamah.

      Delete
  4. tahniah mia ats prubahan....ika pun seronok tgk prubahan mia...:)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. thank you ika :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...